page contents September | estilona google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html

 September 

Afscheid nemen

 Haar in de nazomer 

De zon schittert nog hoog aan de hemel, toch merken we al dat de dagen korter worden. Langzamerhand gaan we de verandering tegemoet van warm naar koud, van licht naar donker. Dit heeft ook zijn weerslag op de groei van ons haar. U kúnt haaruitval ervaren aan het eind van de zomer.

 

Wij hebben een flinke dosis vitamine D nodig, nu de zon in kracht en in uren afneemt doen we er verstandig aan om nu al vitamine D bij te slikken. Want die 'R' in de maand is zeker van toepassing op de D vitaminen.

 
 
 
 

 Natuurfeesten & oudere volken 

21 september: Herfstnachtevening, Mabon

Tussen 20 en 23 september, herfstequinox
Wanneer de dag en de nacht terug even lang zijn, licht en duister is in evenwicht. Het zijn tijden van balans, maar ook een tijd van herbalanceren, van dingen weer recht zetten. 
De zon staat loodrecht boven de evenaar, wat voor het noordelijk halfrond het begin van de herfst betekend.

Het is ook voor velen een feest van de tweede oogst. Het thema van de oogst staat dan ook centraal bij dit feest. De oogst is binnen en het is tijd om te zien wat we op voorraad hebben. Men 'bidt' voor het overleven van de komende winter. In vroegere tijden was dit de tijd dat de boeren hun schulden vereffenden met hun schuldeisers. 

Het is vooral een dankfeest aan de Goden voor de late oogst en vruchtbaar jaar, voor wat we hebben bereikt, maar het vereist ook overpeinzing. 
Rond deze tijd daalt de Godin af naar de onderwereld. Met haar vertrek zien we de teruggang in de natuur en de komst van de winter. 

29 september: Het Michaelsfeest

Men dankt Sint Michaël voor de goede oogst zodat men de dorre en doodse wintermaanden door kan komen. Speciaal op dit feest wordt het Michaëlsbrood gebakken. Tevens is het een feest dat oproept tot innerlijke moed waarbij men gevaren zoals  eenzaamheid bestrijden moet. En eenzaamheid is een van de verleidingen die in de winterperiode toe kunnen slaan.

 

.

  • Estilona op Facebook

 TELEFONISCH BEREIKBAAR 

Maandag     09:00 20:00

Dinsdag        09:00 20:00

Woensdag   09:00 20:00

Donderdag  09:00 20:00

Vrijdag           09:00 20:00

Zaterdag               Gesloten

Zondag                  Gesloten

Feestdagen         Gesloten

 ADRES 

Pathmossingel 167

7513 CG  Enschede

Routebeschrijving

 CONTACT OPNEMEN 

thuiskapper, kapper aan huis, natuurkapper, biokapper, kapster, kapsalon, vegan, dames, heren, eco. thuiskapper, thuiskapster, kapper, kapster, kapsalon, aan huis, Twente, Overijssel. Ambulant kapper, ambulante kapster. Kanker., Organix Hair, Botanic Wealth. AVANA

Copyright © 2012 - 2020 Ilona Nijkamp | KvK-nr. 56200196 | All rights reserved | Foto's door Gijs van Ouwerkerk fotografie

Thuiskapper Estilona komt bij u aan huis in Enschede en de direct aan Enschede grenzende omringende plaatsen, dus ook in Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Lonneker, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug en Buurse.