page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page

 Over mij 

Ik ben Ilona, geboren in december 1979.

Op mijn veertiende ben ik al in de kapsalon begonnen om in mijn vrije tijd de helpende hand te zijn. In 1996 ben ik begonnen met de kappersopleiding totdat ik al mijn vakdiploma's op zak had. Ook heb ik deelgenomen aan kapperswedstrijden en heb ik in 1998 de tweede plaats behaald met het creëren van een bruidskapsel.

Ik hou veel van het kappersvak, maar zoals veel kapsters kreeg ook ik last van eczeem. Als vakidioot kwam ik in een emotionele achtbaan, hoe moest ik nu verder? Na nog vier jaar met heftige huidproblemen doorwerken moest ik er toch aan geloven. Het kappersvak was voor mij afgelopen, ik moest toch echt stoppen met het door mij zo geliefde vak. Na enkele jaren in andere vakgebieden te hebben gewerkt bleef de uiterlijke verzorging kriebelen. Gelukkig was de eczeem over. 

Daarom heb ik naast het kappersvak ook de opleiding tot imagostyliste gevolgd. Dit maakte voor mij het plaatje compleet. 

Zo ben ik ook op de naam Estilona gekomen, estilo is het Spaanse woord voor styling. Dus Estilona is de verkorte versie van Estilo by Ilona.

Naast mijn werkzaamheden als natuurkapper én thuiskapper volg ik nog een opleiding in de natuurgeneeskunde. Hierdoor ben ik de zaterdagen niet meer beschikbaar en telefonisch bereikbaar. 

In de eerste drie jaar van mijn ondernemerschap heb ik een persoonlijke evolutie doorgemaakt. Van vegetariër naar een volledige plantaardige levensstijl, van mijn interesse in de fashion naar de omslag van een studie veterinaire klassieke homeopathie (welke ik drie jaar gevolgd heb) tot de spagyrische geneeskunst.

Ik hou van mijn vak, maar het werken met chemicaliën heeft mij altijd al tegen gestaan, toch heb ik het voor lief genomen, het hoort er toch bij? Voor mij niet meer, ik ben de plantaardige en biologische weg in geslagen. 

Vervolgens heb ik de stap naar natuurkapper gemaakt en mag ik mij de eerste biokapper van Enschede noemen.  Ik had mij als kapster al afgesplitst van de 'standaard kapsalons' door als thuiskapper bij de mensen aan huis te komen.

Met mijn bedrijf Estilona ben ik een trendy/moderne groene thuiskapper voor dames, heren en kinderen in de regio Enschede. Ik kom bij u thuis voor knippen en biologische haarkleuring. Ik kom ook bij mensen die door omstandigheden (verstandelijke en/of lichamelijke beperking) meer aandacht behoeven.

bottom of page