page contents Detox | estilona google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html

Wanneer we aan detoxen denken dan hoort de kapper niet meteen in dat plaatje thuis. Toch zie ik als natuurkapper zeker wel een link. Ik krijg veel vragen over huidproblemen en haaruitval, maar ook andere onderwerpen op het gebied van gezondheid komen veel aan bod. 

Het is natuurlijk een goed begin om uw haar plantaardig te kleuren, want gifstoffen die niet in het lichaam komen, hoeven er ook niet uit. Dat scheelt veel ballast, waar u zowel inwendig als uitwendig hinder van kunt ondervinden. Hierbij kunt u aan de meest uitlopende problemen denken, zoals allergieën, intoleranties, maar ook lever- en nierproblemen, of zelfs kanker.

Wanneer uw lichaam te zuur wordt krijgt u last van ontstekingshaarden, dit kan voor onder andere bovengenoemde problemen zorgen. Een lichaam wat van binnen niet gezond is zal op den duur van buiten ook signalen afgeven dat er iets niet in balans is. Zo komen we weer op haar- en huidproblemen.

Het detoxen waar ik het hier over wil hebben zijn niet de sapvasten, klei kuren, lever- en galreiniging of elke andere disciplinaire vorm van ontgiften. Ik neem u mee op reis door de natuur, wat de natuur ons maandelijks te bieden heeft aan kruiden, in de volksmond helaas 'onkruid' genoemd. Daarmee doen we de functie van de kruiden echt tekort.

Wat kunt u met deze kruiden doen? U kunt er soep van maken, versnipper de kruiden door de flensjes, meng ze mee met de smoothies, u snapt het, verwerk ze gewoon in uw maaltijden. 

Per maand zal ik hier opsomming maken. Leest u mee?

 Januari 

 Februari 

 Maart 

 April 

 Mei 

 Juni 

 Juli 

 Augustus 

nagelkruid

madeliefje

moerasspirea

heermoes

peterselie

blaaswier

sleutelbloem

wolfspoot

tijm

blauwe iris

stijve bosdruif

bittere kruisbloem

zuurbes

haver

klis

sarsaparilla

zeepkruid

bonenschillen

fenegriek

galigaan

bosbesblad

varkensgras

salie

 September 

 Oktober 

 November 

 December 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Estilona op Facebook

 TELEFONISCH BEREIKBAAR 

Maandag     09:00 20:00

Dinsdag        09:00 20:00

Woensdag   09:00 20:00

Donderdag  09:00 20:00

Vrijdag           09:00 20:00

Zaterdag               Gesloten

Zondag                  Gesloten

Feestdagen         Gesloten

 ADRES 

Pathmossingel 167

7513 CG  Enschede

Routebeschrijving

 CONTACT OPNEMEN 

thuiskapper, kapper aan huis, natuurkapper, biokapper, kapster, kapsalon, vegan, dames, heren, eco. thuiskapper, thuiskapster, kapper, kapster, kapsalon, aan huis, Twente, Overijssel. Ambulant kapper, ambulante kapster. Kanker., Organix Hair, Botanic Wealth. AVANA

Copyright © 2012 - 2020 Ilona Nijkamp | KvK-nr. 56200196 | All rights reserved | Foto's door Gijs van Ouwerkerk fotografie

Thuiskapper Estilona komt bij u aan huis in Enschede en de direct aan Enschede grenzende omringende plaatsen, dus ook in Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Lonneker, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug en Buurse.