page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
  • Estilona

Jeuk!


Nee, jeuk is niet leuk! Al drie weken loop ik met jeukbultjes, eerst dacht ik dat ik te grazen was genomen door muggen, maar dan moet de jeuk na twee, hooguit drie dagen toch weg zijn? Nou nee, sterker nog, het wordt alleen maar erger. Zelfs geen mug te bekennen. Ja, ik word ouder, maar met mijn zicht en gehoor is vooralsnog niets mis, echt geen muggen.

Wat is er toch aan de hand? De gekste gedachten hebben de revue gepasseerd, uiteindelijk dacht ik dat het iets van binnenuit was. Tot mij opeens opviel dat praktisch iedereen diezelfde jeukplekken heeft. Vreemd.....

Tja, ach, soms duurt het even voor het kwartje valt. De processierups natuurlijk!

Ik dacht nog gezegend te zijn om in een straat te wonen met lindebomen, maar de hevige wind die we onlangs gehad hebben heeft er voor gezorgd dat het ook hier in de straat niet meer veilig is. Dus zeker de was niet meer buiten hangen.

Maar jeuk dus, wat kun je daaraan doen? Overal lees je 'menthol', maar alles waar ook maar een beetje menthol in zit is zo onderhand hartstikke uitverkocht, dus dat gaat hem niet worden. Help, wat nu!

In mijn tuin heb ik een muntplant, wat komt deze nu ontzettend goed van pas! Hier kun je dus een jeukstillende/verkoelende olie van maken.

Men neme een blender, ik heb de blaadjes van drie takken munt gebruikt, hier voeg je olie aan toe (olijfolie, zonnebloemolie, slaolie, wat je maar in huis hebt) en blenden maar.

Officieel hoor je zo'n olie drie weken te laten staan en dan zeven, maar dat duurt mij te lang, vandaar dat ik het in de blender heb gedaan.

Op zich zou ik daar nog een etherische pepermuntolie aan toe kunnen voegen, maar ik heb er voor gekozen om dat niet te doen.

De olie in de blender heb ik overgegoten naar een glazen pot waar eens kersen in hebben gezeten, dan krijg je een beetje een beeld bij de grootte van de pot. Deze heb ik tot de rand toe aangevuld met olie, in mijn geval maïsolie.

Ik heb al een paar jeukplekjes ingesmeerd met mijn muntolie, de jeuk is wel weg, dus het werkt echt!

Nu heb ik een olie met groene stukjes, dat neem ik voor dit moment helemaal voor lief. Over drie weken ga ik het overgebleven deel wel door een doek zeven.

Hoe kom je aan een muntplant? Die heb ik ooit als stekje gekregen, maar de supermarkt heeft ze ook, of de 'gewone' markt, Turkse toko, tuincentrum en niet te vergeten de natuurvoedingswinkel. Kortom, munt is goed verkrijgbaar.


TELEFONISCH BEREIKBAAR

Maandag     09:00 20:00      

Dinsdag        09:00 20:00      

Woensdag   09:00 20:00      

Donderdag  09:00 20:00      

Vrijdag           09:00 20:00      

Zaterdag               Gesloten      

Zondag                  Gesloten      

Feestdagen         Gesloten      

ADRES

Pathmossingel 167

7513 CG  Enschede

Routebeschrijving

CONTACT OPNEMEN

Uw natuurkapster aan huis in de regio En
  • Estilona op Facebook

thuiskapper, kapper aan huis, natuurkapper, biokapper, kapster, kapsalon, vegan, dames, heren, eco. thuiskapper, thuiskapster, kapper, kapster, kapsalon, aan huis, Twente, Overijssel. Ambulant kapper, ambulante kapster. Kanker., Organix Hair, Botanic Wealth. AVANA

Copyright © 2012 - 2020 Ilona Nijkamp | KvK-nr. 56200196 | All rights reserved | Foto's door Gijs van Ouwerkerk fotografie

Thuiskapper Estilona komt bij u aan huis in Enschede en de direct aan Enschede grenzende omringende plaatsen, dus ook in Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Lonneker, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug en Buurse.