page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page
  • Foto van schrijverEstilona

Haaruitval


Iedereen heeft bij de geboorte ongeveer 100.000 haarzakjes op het hoofd. Ieder haarzakje produceert gemiddeld 25 keer een haar. Een haarcyclus bevat een groeifase, een rustfase en een uitvalsfase. De haren op het hoofd bevinden zich in verschillende fasen. Iedere dag vallen er 100 tot 150 haren uit en na het wassen het dubbele. Dit is volstrekt normaal. De groeifase van het hoofdhaar duurt 4 jaar. Een snelle rekensom laat zien dat je tot je honderdste jaar (25 x 4 ) een volle haardos kan hebben. De groeifase echter kan worden verstoord met kaalheid als gevolg. Grote boosdoener is het hormoon dihydrotestosteron. Dit hormoon wordt gevormd uit het mannelijk hormoon testosteron, onder invloed van het enzym 5 a-reductase. Dit dihydrotestosteron verkort de groeifase op bepaalde gedeeltes van het hoofd (inhammen, kruin en ter hoogte van de scheiding) van 4 jaar naar twee tot vier maanden.


bottom of page