page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page
  • Foto van schrijverEstilona

Hormoonverstoorders


Wat eet jij, smeer jij op je lijf of in je haar, welke stoffen adem je in? Niet iedereen staat er bij stil, maar alles wat je doet heeft invloed op je hormonen, zelfs de plek waar je woont. Dit is allemaal terug te meten in je haar, niet alleen de recente stoffen, maar ook alle verstoorders die in het verleden je lichaam op welke manier dan ook binnen zijn gekomen.

Terzake had in juli 2016 een fantastische docu over hormoonverstoorders. Helaas is deze docu nergens op het wereld wijde web terug te vinden. In deze docu hadden ze het o.a. over het leven buitenaf v.s. het leven in de stad. Wij verwachten dat het leven in de stad veel ongezonder is qua lucht die we inademen, maar niets is minder waar. Op het platteland maakt men gebruik van pesticiden, deze zijn veel schadelijker voor onze gezondheid dan de fijnstof die de auto's uitstoten. Bij deze mensen, de plattelandsbewoner en de stadsbewoner, werden haaranalyses uitgevoerd. Aan de hand van de haaranalyse kom men achterhalen welke schadelijke stoffen deze mensen binnen kregen en hoe ze de hormoonhuishouding ernstig in de war schoppen. Zowel via de huid als middels voeding en de stoffen die men inademt.

Deze aflevering is dus niet meer te vinden, maar als bonus heb ik nog wel een andere, ook zeer interessante docu over het onderwerp gevonden. Zeer interessante aflevering om bewuster in het leven te gaan staan, doe er je voordeel mee.


bottom of page