page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page
  • Foto van schrijverEstilona

Luizen, een kriebelig onderwerp


Luizen, een kriebelig onderwerp. We hebben geleerd om luizen met dure chemische shampoo tegen te gaan, maar is er geen betere manier? Jazeker! Met Tea Tree olie kun je op een natuurlijke manier van de luizen af komen.

Voor mensen met huisdieren, heeft je hond vlooien, ook dan kun je Tea Tree olie gebruiken. Let op, altijd verdunnen met water, nooit puur op de hondenvacht gebruiken. Helaas is Tea Tree giftig voor katten.

Wat is een hoofdluis?

De hoofdluis (Pediculus humanus capitis) is een parasiet en insect. Elk jaar worden vooral enorm veel kinderen besmet met hoofdluizen. Wanneer je hoofdluizen hebt heeft dit niets te maken met persoonlijke hygiëne. De luizen leven het liefst op schoon haar. Luizen kunnen niet vliegen of springen, ze hebben 6 pootjes en 2 voelsprieten die zich rondom het haar klemmen en zo klimmen ze door je haren. Ze hebben een plat lichaam en drinken meerdere keren per dag het bloed van degene op wie ze leven.

Een luis heeft warmte en bloed nodig om te kunnen overleven. Wanneer zij 8 tot 24 uur los zijn van de hoofdhuid zijn ze niet meer in staat zich nog verder voort te planten en zullen ze uiteindelijk sterven. Daarom is het ook niet nodig beddengoed extra te behandelen. De hoofdluizen die in bed zijn achtergebleven overleven uiteindelijk niet en kunnen ook zich niet meer verder verspreiden.

Voortplanting van de hoofdluis

Een vrouwtjes luis laat zich één maal bevruchten door een mannetje en kan het sperma in haar lichaam bewaren waardoor ze regelmatig eitjes (ook wel neten) kan leggen. Tot wel 100 eitjes worden er per keer gelegd. De neten blijven kleven op de haren en kunnen hier weken blijven zitten. Ook als het eitje al uitgekomen is en de larve vertrokken is, blijft de neet nog in het haar hangen. Een levende neet is een doorzichtig eitje met bruin larve erin na ongeveer 8 tot 10 dagen komt het eitje uit. Een larve wordt ook wel een nimfe genoemd.

Hoe constateer je hoofdluis

Zoals ik al schreef houden de hoofdluizen van warme plekjes op het hoofd, kijk dus vooral eerst in de nek en achter de oren. dit zijn vaak lekkere warme plekje waar ze graag zitten. Luizen verspreiden gemakkelijk van het ene hoofd naar het andere, hetzij door direct contact tussen twee mensen of door een object: hoed, pet, kam, haarborstel, beddengoed, enz. Ze verspreiden gemakkelijker in kinderdagverblijven of scholen, omdat kinderen vaak dicht bij elkaar in de buurt komen. Omdat hoofdluis zich zo gemakkelijk verspreidt is het belangrijk op scholen dat men regelmatig hoofdluiscontroles uitvoert en wanneer het geconstateerd wordt dat men ook tegelijk behandeld wordt.

Hoofdluis in een keer weg met Tea Tree (Melaleuca) essentiële olie

Ook in mijn vriendenkring met kinderen is de hoofdluis al regelmatig voorgekomen. Ik geef alle ouders en verzorgers dan ook de tip om Tea Tree (Melaleuca) olie ten alle tijden in huis te hebben. Je bent dan vrij snel in één keer op een hele gemakkelijke en veilige manier van de luizen en neten af.

Gebruik de shampoo die je normaal ook gebruikt en voeg hier 3 druppels 100% zuivere Tea Tree (Melaleuca) olie aan toe. Was het haar maar spoel het niet uit. Pak huishoudfolie en pak het hoofd en haar in met de huishoudfolie. Laat dit alles ongeveer 30 minuten zitten. Wanneer je het folie eraf haalt zie je direct dat de luizen inclusief de neten helemaal vergaan zijn. Je kunt het haar nu uitspoelen en eventueel nog een keer wassen. Het is niet nodig nog een keer de Tea Tree toe te voegen. Wanneer jij of jouw kind luizen heeft dan heeft hij/zij ze niet alleen. Geef het aan op scholen anders kan het zo weer zijn dat je kind met luizen thuis komt.

Zo mijn kriebelblog is af en ik hoop dat vele ouders deze NATUURLIJKE tip gaan gebruiken en doorgeven.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen.


bottom of page