page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page

Spagyriek 

Spagyriek is een plantengeneeswijze die is voortgekomen uit de alchemie, een eeuwenoude filosofie die een synthese vormt van wetenschap, mystiek en filosofie.
De naam ‘spagyriek’ verwijst naar het productieproces. Het is een samenstelling van de Griekse woorden spaõ, wat ‘uit elkaar halen’ betekent en ageirõ, dat ‘samenvoegen’ betekent. De productie van spagyrische essences zijn gebaseerd op een bereidingsproces van drie fasen – fermentatie, distillatie en calcinatie.

Deze vorm van spagyriek wordt wel de brug tussen klassieke homeopathie en de moderne plantgeneeskunde genoemd. Om de essences te maken worden alleen planten gebruikt van strikt gecontroleerde, biologische teelt.
Anders dan in de klassieke homeopathie, waarin vaak met enkelvoudige middelen wordt gewerkt, worden de essences van de spagyriek in veel gevallen gecombineerd tot – heel persoonlijke – complexen.
De specifieke samenstelling en dagelijkse dosering worden volledig afgestemd op u als volledig mens en uw klacht.
Er zijn al over de 100 moederessences beschikbaar, ieder met een unieke werking en er komen elk jaar nog één of twee bij. De essences kunnen onderling gecombineerd worden en op iedereen – mens of dier – individueel worden afgestemd. Door ze te combineren tot complexen ontstaat er een synergie van de individuele middelen.
Spagyriek werkt niet alleen met de moleculen van de reguliere geneeskunde of de energie van de homeopathie of de zouten en sporenelementen van Schüsslerzouten, maar met alle drie, dus én-én-én in plaats van óf-óf-óf.

Bereiding en gebruik
Tijdens het ingenieuze bereidingsproces worden alle giftige stoffen uit de plantaardige grondstoffen verwijderd. De werkzame bestanddelen zijn opgelost in alcohol, en de essences en complexen worden toegediend als druppels. Door ze in te nemen met een warme vloeistof verdampt de alcohol, terwijl de heilzame werking behouden blijft. Bij dieren kunnen de middelen heel simpel over het voer worden gedruppeld. De alcohol vervluchtigt snel en de meeste dieren nemen de spagyrische middelen gemakkelijk in.
Alle middelen kunnen in combinatie met de reguliere en complementaire geneeskunde gebruikt worden en/of ter ondersteuning hiervan dienen.

bottom of page