page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page

Gemmotherapie 

De gemmotherapie is eigenlijk een bijzondere tak van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). Men maakt gebruik van de embryonale weefsels van planten. Gemmae betekent knoppen van planten. Verwijzende enerzijds naar het gebruik van knoppen, jonge spruiten en haarvezels van wortels en anderzijds naar het feit dat deze weefsels alle inhoudsstoffen van de boom of struik bevatten.

Germer betekent ontkiemen in het Frans.

De gemmotherapie werkt niet alleen op symptomen, het is een totaaltherapie. Men houdt rekening met de volledige mens of dier, de biochemische processen in het lichaam en de energetische processen. De gemmotherapie steunt twee belangrijke pijlers, de immunologie en de fytosociologie.

De gemmotherapie maakt dus gebruik van embryonaal weefsel van planten. Deze knoppen zijn rijk aan eiwitten, enzymen, groeihormonen en embryonale proteïnecomponenten. Ze bevatten heel veel genetische informatie en bevatten alle mineralen, oligo-elementen, vitaminen en andere elementen. Ze worden gemacereerd in een mengeling van alcohol, water en glycerine.

De stofwisseling bij knoppen, jonge spruiten en haarwortelvezels is veel sneller dan bij de volwassen plant. Vooral de eiwitrijkdom maakt dat de gemmotherapie zich onderscheid van alle plantenpreparaten.

Embryonaal weefsel heeft alle informatie in zich van de boom of struik. Het is elektromagnetisch geladen, heeft weinig materie en veel energie. Het zijn embryonale weefsels met alle kracht in zich, in een fase waarbij ze een zeer intense kracht tot openspringen ontwikkelen.

Deze hoge dosering aan actieve stoffen is belangrijk voor ons voor de regeneratie, drainage en stimulatie van onze cellen. Deze jonge weefsels zijn de oorsprong van nieuwe therapeutische mogelijkheden die niet gekend zijn bij volwassen planten. Verder bevatten ze alle eigenschappen van de volwassen plant.

De communicatie in het lichaam verloopt via de proteïnetaal. Het hele menselijke immuunsysteem communiceert via proteïnes. De gemmotherapie spreekt en begrijpt deze taal waardoor het middel veel sneller werkt.

Deze glycerinemaceraten afkomstig van knoppen van bomen stimuleren de eliminatie, hebben een drainagefunctie en bevorderen het ontgiften van het organisme. Gemmotherapie is globale fytotherapie. Deze extracten bevatten dus alle belangrijke informatie van de boom.

bottom of page