page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page

Homeopathie 

De behandeling

De meeste gezondheidsklachten zijn goed te verhelpen met klassieke homeopathie. Homeopathie is ook zeer heilzaam voor mensen en dieren met ouderdomsklachten, maar ook bij gedragsproblemen. 

De behandelwijze is ontwikkeld voor de mens en later ook vertaald naar dieren. Een gezond wezen kan vele prikkels verwerken en zo een goede balans behouden. Wanneer u daar niet meer toe in staat bent kunt u ziek worden. 

Oorzaken hiervan zijn o.a.: 

  • Erfelijke belasting 

  • Spijsverteringsproblemen 

  • Stress

  • Organen die niet optimaal werken

Met een klassieke homeopathische geneesmiddelen kunt u dan weer van binnenuit genezen. Ieder wezen wordt met natuurlijke middelen behandeld, in zijn geheel bekeken en in interactie met de omgeving. 

 

De dynamische balans herstellen

Ieder individu stuurt op deze wijze dus zelf zijn gezondheid aan. Dit proces noemen we zijn levenskracht of zelf herstellend vermogen. Het is een dynamisch proces dat op elk gewenst moment de genezing in gang zet.   

De weerstand, de levenskracht van de ene persoon is door allerlei omstandigheden, waaronder erfelijkheid en aanleg, groter dan die van een ander.

Woede, teleurstelling, spanning, vermoeidheid, boven uw krachten werken of juist onder uw mogelijkheden werken kunnen allemaal uw levenskracht uit balans brengen en ziekte veroorzaken als u de symptomen negeert. Maar ook bijvoorbeeld een zware bevalling of een ziektebelasting in het voorgeslacht die maar steeds door onderdrukking genegeerd is. 

De klassieke homeopathische geneesmiddelen dynamiseren de levenskracht. Door deze extra kracht kunt u de informatie tot op celniveau weer aansturen en zich zo herstellen dat de balans weer beter wordt. Dit is iets anders dan alleen het symptoom behandelen of bestrijden, want dan wordt de balans van binnen niet hersteld. Dat heeft tot gevolg dat het lichaam een andere manier zoekt om het storende afval op te ruimen, waardoor er weer ziekte ontstaat.

bottom of page