page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page

   Oktober       Haar & Huid       Detox       Seizoensgroenten       Oudere volkeren       Weetje   -   Terug naar de harenkalender   -   

 Oktober 

De wind, de wind

De koude en donkere tijd van het jaar nadert met rasse schreden. Wanneer we geluk hebben, doet oktober zijn naam alle eer aan en verwent ons nog eenmaal met gouden zon en stralend blauwe hemel. We wandelen door het bos, stuiven met onze voeten het bonte blad op en ademen de scherpe lucht in. We laten de levendige tijd van het jaar achter ons. Thema's die ons de komende weken zullen bezighouden zijn duisternis, verlies, loslaten, verdriet, dood.

Het versterken van het immuunsysteem is belangrijk voor de koude tijd van het jaar. Preparaten volstaan daartoe niet - beweging en de juiste voeding zijn essentieel.

Vergeet het niet: in een gezond lichaam huist een sterke en wilskrachtige geest. Een bewust en ontspannen leven van alledag kan een ritueel zijn. Een gelijkmoedige houding kan wonderen bewerkstelligen.

 Haar en huid tijdens de herfst 

In deze tijd van het jaar wordt de wereld om ons heen grauw en nat. We krijgen te kampen met regen, wind en herfststormen. Na die lekkere najaarswandeling door het bos komen we niet altijd even florissant thuis.

De gel of haarlak die 's ochtends op het haar is aangebracht wordt een kleffe bende, de wind doet er nog vrolijk een schepje bovenop. Haren en wind zijn geen vriendjes van elkaar. De wind beschadigd uw mooie haar, daar zit u niet op te wachten.

 Detox? 

De zomer is voorbij en de herfst doet zijn intrede en her en der verkleuren de blaadjes langzaam in de mooiste kleuren. Ook is het de noten tijd en ik wil de tamme kastanje, hazelaar, walnoot en de beuk onder de aandacht brengen, omdat deze zoals zoveel noten erg goed voor de gezondheid zijn en helpen tegen bepaalde kwalen. 

Haar & Huid
Detox

 Let op uw poen, eet het seizoen: herfstige groentesoorten 

Aardappel

Artisjok

Aardpeer

Andijvie

Bleekselderij

Aubergine

Biet

Bloemkool

Boerenkool

Bataat

Broccoli

Chinese kool

Courgette

Koolraap

Kastanjes

Groenlof

Koolrabi

Pattison

Knolselderij

Pompoen

Wortelen

Zuring

Prei

Pastinaak

Paksoi

Radijs

Rode kool

Rammenas

Rucola

Savooiekool

Schorseneren

Snijbonen

Snijbiet

Selderij

Sla

Spinazie

Spruitjes

Ui

Venkel

Tomaten

Veldsla

Witte kool

Witlof

Seizoensgroenten

 Natuurfeesten & oudere volken 

31 oktober: Samhain, Halloween

In navolging va de Kelten beschouwen vele heksen deze dag als het begin van het nieuwe jaar. De oude God die sterft  zal op Yule herboren worden.
De periode van oogsten is voorbij, de helder mooie dagen maken merkbaar plaats voor de duisternis. Een einde van alles wat groeit en bloeit. Het is de periode dat de grens tussen de onderwereld en bovenwereld het dunst is, de nacht waarop de deuren naar de andere werelden open gaan en de geesten het dodenrijk kunnen verlaten. Dit is dan ook de periode om contact te zoeken met overledenen en hen een boodschap te geven of te ontvangen. Op dit feest worden dan ook de overledenen herdacht.

symbolen: herfstbladeren, vruchten zoals appel, noten en zaden symboliseren het uiterlijk sterven van de natuur met in de zaden de beloft van de wedergeboorte.

Oudere volkeren

Tijd voor een lekkere najaarswandeling, de wind beschadigd uw haar. U had ooit eens iets gehoord over een keratine shampoo. Maar wat is de waarheid van die veelbelovende keratine shampoos? U leest het hier.

.

Weetje
bottom of page