page contents Maart | estilona google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html

 Maart 

Het grote vertrek

 Haar en huid in de late winter 

We weten allemaal, 'maart roert z'n staart'. Het hoeft allemaal niet zo dramatisch te zijn, met een beetje geluk hebben we in maart al te maken met een vervroegd voorjaar. De zon neemt merkbaar in kracht toe en daar willen we graag een straaltje van meepikken. Voor haar en huid is dat gelukkig niet zo dramatisch. Verzorg uw haar en huid zoals u dat gewend bent en het komt helemaal goed. Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk contact opnemen.

Ook in maart kunnen de dagen nog erg koud zijn. Tijdens een periode van vorst wordt uw haar statisch en kan hierdoor zelfs afknappen. Omdat we de winterdag de centrale verwarming met liefde aan het werk zetten wordt uw haar ook nog eens heel droog.

 

 Natuurfeesten & oudere volken 

21 maart: Lentenachtevening, Ostara

Ostara wordt ook de lente-equinox genoemd en wordt op 21 maart gevierd. Tijdens Ostara wordt het licht/donker aspect gevierd, de overgang van de donkere helft naar de lichte helft van het jaar. 

De God moet gezien worden als jonge, zoon, puberende tiener, zijn kracht is grillig en ongecontroleerd maar nog niet stuwend zoals tijdens Beltane. Dit is de tijd van het jaar waar er veel veranderingen en ontwikkelingen zijn, veranderingen waar wij moeten voor open staan. 
Heb je dromen? Dan is dit de tijd om te starten om deze dromen te verwezenlijken.

Dit is het feest van de lentgodin Eostre of Eastre die een maagdelijke godin is en staat voor het begin van de lente, haar tereeschijnsel stimuleert de groei op liefdevolle wijze. Zij symboliseert de wederopstanding van de natuur, daarom is Persephone ook een godin die rond het jaarfeest Ostara een grote rol speelt.

Eostre is de godin met de eieren die het symbool zijn van het nieuwe leven dat reeds merkbaar wordt en de haas die voorbode is van vruchtbaarheid en energie, als ook een symbool voor de maan. De naam Eostre is verwant aan het Germaanse Ostar dat beweging naar de opkomende zon zou betekenen. 

De moedergodin is zichtbaar bevrucht. Het is de belofte dat de zomer vruchtbaar zal zijn, het nieuwe leven wordt zichtbaar. Dit is trouwens de oorspronkelijke symboliek van de paaseieren. In de Duitse naam Ostern merkt men duidelijk de oorspronkelijke naam Ostara. 
Traditioneel kiest men op die dag ook de lentekoningin.

Beschilderde eieren

Het ei was niet enkel het symbool voor leven maar ook een van de meest bereikbare voedingsmiddelen voor alle lagen van de bevolking. Eieren werden geschilderd, als cadeautjes uitgedeeld of gebedeld door kinderen. 

Vandaag de dag kennen we de paaseieren vooral in chocoladevorm, of schilderen we de hard gekookte of uitgeblazen eieren. Een knutselwerkje dat de meesten onder de kinderen graag doen.

In diezelfde periode werden ook de bronnen gewekt. De bronnen werden versierd met bloemen om de brongeest te eren. Dit water werd door onze voorouders verzameld daar men geloofde dat het helende krachten bezat (omdat het stikstofgehalte dan hoog was).

 
 
 

.

 
  • Estilona op Facebook

 TELEFONISCH BEREIKBAAR 

Maandag     09:00 20:00

Dinsdag        09:00 20:00

Woensdag   09:00 20:00

Donderdag  09:00 20:00

Vrijdag           09:00 20:00

Zaterdag               Gesloten

Zondag                  Gesloten

Feestdagen         Gesloten

 ADRES 

Pathmossingel 167

7513 CG  Enschede

Routebeschrijving

 CONTACT OPNEMEN 

thuiskapper, kapper aan huis, natuurkapper, biokapper, kapster, kapsalon, vegan, dames, heren, eco. thuiskapper, thuiskapster, kapper, kapster, kapsalon, aan huis, Twente, Overijssel. Ambulant kapper, ambulante kapster. Kanker., Organix Hair, Botanic Wealth. AVANA

Copyright © 2012 - 2020 Ilona Nijkamp | KvK-nr. 56200196 | All rights reserved | Foto's door Gijs van Ouwerkerk fotografie

Thuiskapper Estilona komt bij u aan huis in Enschede en de direct aan Enschede grenzende omringende plaatsen, dus ook in Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Lonneker, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug en Buurse.