page contents April | estilona google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html

 April 

Zen, minder is meer

 Haar en huid in de lente 

'April doet wat ie wil', 'het kan vriezen en het kan dooien'.

De zon neemt merkbaar in kracht toe en daar willen we graag een straaltje van meepikken. Voor haar en huid is dat gelukkig niet zo dramatisch. Wanneer het vriest doen we er verstandig aan om niet met nat haar de deur uit te gaan en het haar te beschermen door een hippe muts of capuchon te dragen. Overdag zou dit wel mee kunnen vallen (afhankelijk van wat april wil), maar de nachten kunnen nog erg fris zijn.

 

 Natuurfeesten & oudere volken 

Pasen: de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente

Pasen was vroeger een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerste als de voorraden van de winter opraakten.

Veel paasgebruiken zijn afgeleid van dit niet-christelijke lentefeest, zoals het rapen van eieren. Boeren beschouwden eieren als een kiem van kracht. Ze begroeven ze in hun velden opdat ze hun kracht op de bodem over zouden brengen en voor een goede oogst zouden zorgen.

Pasen is ook een lentefeest. Na de koude winter waarin alle voedsel van het vorige jaar is opgegeten gaat de natuur opnieuw beginnen. Dieren krijgen jongen, bomen en bloemen gaan bloeien, kuikens komen uit hun ei. Het ei is een symbool van nieuw leven. Overal in de winkels zie je lentekuikentjes en paaseieren, echte, van papier of van chocola. De mensen lopen er ook paasbest bij in hun frisse nieuwe kleren.

Bij katholieke christenen is Pasen ook het eind van de vastenperiode die begon met Carnaval. In Nederland kom je dit niet meer zoveel tegen.

 
 
 

.

 
  • Estilona op Facebook

 TELEFONISCH BEREIKBAAR 

Maandag     09:00 20:00

Dinsdag        09:00 20:00

Woensdag   09:00 20:00

Donderdag  09:00 20:00

Vrijdag           09:00 20:00

Zaterdag               Gesloten

Zondag                  Gesloten

Feestdagen         Gesloten

 ADRES 

Pathmossingel 167

7513 CG  Enschede

Routebeschrijving

 CONTACT OPNEMEN 

thuiskapper, kapper aan huis, natuurkapper, biokapper, kapster, kapsalon, vegan, dames, heren, eco. thuiskapper, thuiskapster, kapper, kapster, kapsalon, aan huis, Twente, Overijssel. Ambulant kapper, ambulante kapster. Kanker., Organix Hair, Botanic Wealth. AVANA

Copyright © 2012 - 2020 Ilona Nijkamp | KvK-nr. 56200196 | All rights reserved | Foto's door Gijs van Ouwerkerk fotografie

Thuiskapper Estilona komt bij u aan huis in Enschede en de direct aan Enschede grenzende omringende plaatsen, dus ook in Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Lonneker, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug en Buurse.