page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page
  • Foto van schrijverEstilona

Diaspora*


Naar aanleiding van mijn vorige blog ben ik zoekende naar andere social media netwerken, zonder censuur of eigenaardigheden. Al jaren heb ik een account op Diaspora, maar zo in mijn uppie is dat wel een beetje eenzaam.

Diaspora is wel hét platform waar ik zorgeloos alle informatie kan delen waarvan ik het toch wel belangrijk vind om mensen op de hoogte te stellen.

In de huidige tijd worden social media platformen zo toegankelijk gemaakt dat je eigenlijk vanuit het gemak al niet snel wat anders zal proberen/zoeken. Maar dat deze platformen zo makkelijk te bedienen zijn heeft niet alleen maar voordelen. Ze zijn continu aan verandering onderhevig om het jou als gebruiker steeds aangenamer te maken. Hierbij helpen algoritmes heel goed, zo weten zij waar jouw interesses liggen, wat jouw emoties zijn, hoe jij op specifieke situaties kan reageren, ze creëren een digitale bubbel speciaal op jouw voorkeuren afgestemd.

Door deze digitale bubbel gaat er ook heel veel informatie langs jou heen. Je krijgt niet van al je vrienden een update te zien, men zou je zelfs kunnen verwijten dat je niet op facebook hebt gezien dat ze ....... vul maar in, iemand is overleden, zwanger, ziek, gaat verhuizen, enz.......

Daarom wil ik jullie graag kennis laten maken met Diaspora. Het aanmelden gaat iets 'moeizamer' dan je van social media gewend bent, maar daar help ik je graag mee.

Je kunt de begin informatie hier lezen, https://diasporafoundation.org/#get_started

Ik kan me zo voorstellen dat je liever meteen van start gaat, dat kan via deze link, https://podupti.me/

Dan kom je op deze pagina:

In de linker bovenhoek staat 'Auto pick a pod', die klik je aan, het netwerk zal voor jou een server kiezen waar jij je kan registreren en in het vervolg kan inloggen.

Welke server dit is maakt niets uit. Zodra je bent ingelogd ben je binnen en kun je het gehele Diaspora netwerk op.

Het ziet er dan ongeveer zo uit:

De tekst in je scherm kan iets afwijken van wat er op deze afbeelding staat. Klik in de rechter bovenhoek op 'Creëer een account'.

Mocht je een pagina krijgen die er totaal anders uitziet, gewoon nog een keer proberen, tot je iets krijgt wat hierop lijkt.

Vervolgens kom je op het aanmeldscherm, wat er ongeveer zo uitziet:

Vanaf hier kun je gewoon invullen wat er staat en wijst het zich vanzelf.

Tot Diaspora?


bottom of page