page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
top of page
  • Foto van schrijverEstilona

Vakantie


De vakantie zit er voor mij weer op, ik was even minder bereikbaar. Op sommige plekken had ik helemaal geen telefoonbereik, zoals bijvoorbeeld in het Geopark Muskauer Faltenbogen (foto), het voormalige Babina Grube bij Leknica (Polen) waar eens een bruinkool afgraving was. Hier kun je zien hoe er een nieuw landschap is ontstaan. Dit is overigens geen zwemwater, het water in de verschillende meertjes heeft een pH-waarde van tussen de 2,7 en 3,8, erg zuur dus. We hebben er veel zwaluwtjes, vlinders en libellen zien vliegen en ik heb zelfs twee hagedisjes gezien. Hoe een vervuilend gebied zo mooi en in balans kan komen. Dat vind ik een mooi voorbeeld van het negatieve omzetten in het positieve.


bottom of page