page contents google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html
Show More

Haarverf

 

Als natuurkapster weet ik dat mensen steeds meer op zoek zijn naar natuurlijke haarkleuringen. Nu voelt het voor mij ook wel als mijn taak om mensen bewust te maken van de biologische en/of natuurlijke kleuringen die je bij de (natuur)winkel of reformzaak kunt kopen of de amoniakvrije keuringen bij de reguliere kapper, welke helemaal niet zo natuurlijk zijn.

Er wordt geadverteerd met 99% natuurlijk, maar eigenlijk zijn het doorgaans chemische kleuringen met een beetje natuur er in. Maar hoe controleer je dat eigenlijk, of het wel écht natuurlijk is? Hiervoor moet je goed naar de ingrediënten kijken.

Een 100% plantaardige kleuring is altijd een poeder, meestal een beetje groenig of bruinachtig, tenzij het om een felle roodtint gaat, dan is het poeder vaak oranje van kleur. Deze poeders bestaan, afhankelijk van de kleur, uit enkele specifieke plantensoorten, zoals de indigofera tinctoria en lawsonia inermis.

Als er in de verpakking een tube en een flesje met melkachtige activator zit, waterstofperoxide, dan is het chemisch. Door het samenvoegen van de inhoud van de tube aan het flesje vindt er een chemische reactie plaats, welke weer van invloed kan zijn op een allergische reactie van de huid.

Bij de ingrediënten zie je een lange lijst met toevoegingen als sodium sulfaten, toluene-2,5-diamine sulfate, ethanolamine, ppg, ....... Deze ingrediënten zijn zowel giftig voor jou als voor de natuur.

Door het kiezen van de gewenste kleur en het aanbrengen van een slijkachtige emulsie lijkt het misschien nieuw of anders, maar is het wel zo puur natuur? Sta open voor iets nieuws, iets écht anders en veel gezonder. Met een plantaardige kleuring ben je gebonden aan wat beperkingen, maar dat is (mijns inziens) de charme van de natuur.

TELEFONISCH BEREIKBAAR

Maandag     09:00 20:00      

Dinsdag        09:00 20:00      

Woensdag   09:00 20:00      

Donderdag  09:00 20:00      

Vrijdag           09:00 20:00      

Zaterdag               Gesloten      

Zondag                  Gesloten      

Feestdagen         Gesloten      

ADRES

Pathmossingel 167

7513 CG  Enschede

Routebeschrijving

CONTACT OPNEMEN

Uw natuurkapster aan huis in de regio En
  • Estilona op Facebook

thuiskapper, kapper aan huis, natuurkapper, biokapper, kapster, kapsalon, vegan, dames, heren, eco. thuiskapper, thuiskapster, kapper, kapster, kapsalon, aan huis, Twente, Overijssel. Ambulant kapper, ambulante kapster. Kanker., Organix Hair, Botanic Wealth. AVANA

Copyright © 2012 - 2020 Ilona Nijkamp | KvK-nr. 56200196 | All rights reserved | Foto's door Gijs van Ouwerkerk fotografie

Thuiskapper Estilona komt bij u aan huis in Enschede en de direct aan Enschede grenzende omringende plaatsen, dus ook in Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Lonneker, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug en Buurse.