page contents Natuurkapper thuiskapper Enschede google-site-verification: google8df8633fe237b8b0.html

Thuiskapper Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Losser, Oldenzaal, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug, Buurse, Usselo. Thuiskapster

1/1

     Welkom bij de eerste     

 natuurkapper in Enschede 

Heeft u een gevoelige huid en zoekt u een huid- en haarvriendelijke thuiskapper?​

Estilona is een thuiskapster met een ecologische aanpak en gebruikt hiervoor puur natuurlijke producten.

Bij Estilona kunt u geen permanent krijgen of uw haar laten blonderen. Verven kan wel, maar uitsluitend met plantaardige kleurstoffen, deze bestaan voor 100% uit gemalen planten en ondergaan géén chemische bewerking.

Een bezoek van Estilona is meer dan alleen een kappersbezoek. Het is een praktische belevenis, u hoeft de deur niet meer uit om naar de kapper te gaan, ook niet bij slecht weer.

Estilona komt bij u wanneer het u uitkomt!

Estilona is een professionele milieubewuste thuiskapper in de regio Enschede.

Haar uitgangspunten zijn aandacht, kwaliteit, rust, sfeer en professionaliteit, wat met name ten goede komt bij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, die ook zeker tot haar doelgroep behoren.

Maar ook milieubewuste mannen en vrouwen, dames en heren met een gevoelige hoofdhuid, zwangere vrouwen en mensen die een chemobehandeling ondergaan sluiten aan op haar doelgroep.​

U, de klant, staat centraal. Estilona luistert naar uw wensen. Voor een nieuwe look bent u natuurlijk ook altijd welkom! 

 De voordelen van natuurkapper én thuiskapper Estilona: 

 • ✂️  U heeft geen oppas nodig

 • ✂️  Uw kinderen zijn in hun eigen omgeving en kunnen lekker hun gang gaan 

 • ✂️  Lagere prijzen dan in een kapsalon

 • ✂️  Telefonisch bereikbaar (06 55 151 666):

Ma/Vr van 9:00 tot 20:00

   Klik hier voor niet bereikbare dagen   

Zon- en feestdagen gesloten

.

De SMS is uitgeschakeld, het heeft daarom ook geen zin om tekstberichten te sturen, deze komen niet over. 

.

 • ✂️  Geen lange wachttijden

 • ✂️  Ook als u minder mobiel bent is Estilona een uitkomst

 • ✂️  Estilona gebruikt enkel biologische/plantaardige producten, goed voor uw haar en huid

 

Estilona is uw thuiskapper met veel persoonlijke aandacht voor uw wensen en staat garant voor kwaliteit en goede service.

Kan uw haar en hoofdhuid niet tegen de chemische haarverf? 

Steeds meer mensen schakelen over naar een natuurlijke haarverzorging en plantaardige haarproducten.

    Estilona werkt vanuit een bewuste visie met    

 100% biologische en plantaardige grondstoffen.

Uw haar wordt geverfd met pure plantaardige kleurstoffen.

Met deze plantenkleurkuur krijgt uw haar een oppepper én een mooie natuurlijke kleur.

Deze kleuren bevatten geen:

 • synthetische kleur- of geurstoffen

 • conserveringsmiddelen

 • chemische ingrediënten

 • gen manipulatie

 • dierlijke ingrediënten

Voor de kleuren en ingrediënten ervan zijn geen dierproeven gedaan.

Estilona neemt de tijd om eerst te overleggen wat uw wensen zijn. Wilt u een andere coupe, laat u dan uitgebreid adviseren! Estilona is op de hoogte van alle nieuwste snufjes op haar- en stylinggebied. Iedereen, van jong tot oud, kan hier terecht voor een goed kapsel met een groen randje. Voor iedereen die kiest voor gezond haar.

Er bestaan geen vaste regels voor hair, beauty en fashion, het staat niet vast wat u persé wel of juist niet moet doen. Bent u toe aan een ander kapsel of wilt u deskundig advies? Voor een mooi kapsel is geen grote verandering nodig, een paar kleine accenten aanbrengen kan al wonderen doen.

U mag altijd contact opnemen voor het maken van een afspraak. Estilona maakt zich sterk voor u, het allerbelangrijkste is dat u zich er goed bij voelt en er iedere dag van geniet.

Wilt u een nieuwe coupe die goed is voor uw haar, huid en het milieu? Bel Estilona voor een afspraak: 06 – 55 151 666.

 

1/1

Iedereen kent wel henna, een groene plant die oranje kleurt.
Henna wordt ook wel gebruikt voor lichaamsbeschilderingen.
Maar er zijn nog andere planten en wortels die kleur afgeven en daarmee kunnen we ook haren kleuren.

Veel mensen kennen henna alleen als de rode haarverf. Maar henna is niet alleen rood. Wanneer henna in het voorjaar wordt geoogst, hebben de bladeren nog geen kleurpigmenten ontwikkeld. Gemalen henna is dus kleurloos. Deze kleurloze henna wordt veel gebruikt als verzorgend product in shampoos/conditioners en stylingproducten.

Een plantenkleuring is echt goed voor iedereen, zeker voor zwangere vrouwen en voor mensen die een chemokuur of bestraling ondergingen of ondergaan, en ook voor mensen die een allergie ontwikkeld hebben voor het chemisch kleuren wat vaak voorkomt.

Voordelen van de plantenkleurkuur:

.

A. Voor uw hoofdhuid en haar:

 1. Het versterkt het haar

 2. Het verzorgt uw haar

 3. Geeft uw haar meer glans

 4. De hoofdhuid wordt niet geïrriteerd

.

B. Ten opzichte van uw gezondheid:

 1. De luchtwegen worden niet geïrriteerd.

 2. Er dringt niets door tot de hoofdhuid en de bloedbanen.

.

C. Het milieu:

 1. Geen milieubelasting.

 2. Volledig biologisch afbreekbaar en zelf composteerbaar!

.

D. De plantenkleurkuur is zeer geschikt:

 1. Voor mensen die allergisch zijn voor chemische stoffen

 2. Voor vrouwen die zwanger zijn en geen chemische verf willen gebruiken.

 3. Voor mensen bij wie wordt afgeraden te kleuren met chemische middelen om verschillende redenen betreffende gezondheid.

 4. Voor mensen die natuurlijke tinten mooi vinden en die kleurveranderingen tot nu toe als onnatuurlijk ervaren.

 5. En natuurlijk voor iedereen die om zijn eigen haar en gezondheid en het milieu geeft!

.

Het enige nadeel van een plantaardige kleuring is dat je niet van zwart naar blond kan kleuren. Hier moet toch echt een agressief middel voor gebruikt worden. Van blond naar bruin is wel mogelijk maar heeft meerdere behandelingen nodig omdat je niet in 1 keer van blond naar bruin kan.

Er kunnen allerlei nuances behaald worden van licht tot donker. Nu is het wel zo dat de ondergrondkleur de uiteindelijke kleur bepaalt.

Op wit haar geeft het een ‘highlight’ effect. Het is een transparante kleuring. Het toepassingsgebied ligt tussen heel lichtblond en zwart, hoe de kleur uitpakt ligt aan de ondergrond. Het haar is geen canvas, dus we moeten werken met de ondergrond die we hebben. Dit betekent dat de donkere plekken ook donker blijven en de lichtere plekken lichter blijven. Dat is ook precies de reden waarom de kleuren er zo natuurlijk uitzien. U behoudt daarmee de natuurlijke kleurverschillen van het haar. Dit is waar de meeste klanten naar verlangen en dat is ook de kracht van plantaardig kleuren.

Dus een lichte ondergrond of een donkere ondergrond komt met dezelfde kleurbehandeling ook lichter en donkerder in de nieuwe kleur uit. Deze kleurnuances geven het mooie effect aan het haar, dat er na de kleuring natuurlijker en gezonder uitziet.

Grijs haar is een hoofdstukje apart, het is ietwat bewerkelijker. Een voordeel is dat grijs haar wel in allerlei tinten blond gekleurd kan worden. Grijs haar kan ook naar heel donker gekleurd worden maar heeft dan zeker 2 kleuringen achter elkaar nodig.

Het mooie van een plantenkleuring is dat het tegelijkertijd een haarkuur is: het haar krijgt een kleur en ook een boost en verbetert bij langer gebruik de haarkwaliteit. De haarstructuur wordt steviger door het aanwezige looizuur.  Haren die door synthetisch verven zijn aangetast worden met de plantenkleuring weer voller.
Een plantaardige haarkleur dringt niet zoals een chemische verf in de haarstructuur, de kleuring legt een laagje om elke haar heen waardoor elke haar ook iets dikker wordt, het resultaat hiervan is een vollere bos; de kuur geeft glans, stevigheid en volume. Na vaker kleuren wordt de kleur ook intensiever en dieper. Plantaardige kleuren kunnen dus niet lichter maken, wel donkerder. Het is mogelijk om de natuurlijke kleur donkerder te kleuren of een schakering aan te brengen, warmer of koeler. Kleurschakeringen die één tot twee tinten lichter lijken dan de natuurtint zijn te suggereren, het lijkt dan optisch lichter.
Maar als er nog  lichtere tinten gewenst zijn, moet speciale (chemische) verf en zelfs blondering gebruikt worden.

Ook 100% wit haar kan op bevredigende wijze gedekt worden, rekening houdend met de mogelijkheden van de plantenkleuren.

Een kleuring houdt in principe even lang als een chemische verf. Hij kan tot 2 á 3 maanden mooi blijven. Dan zal hij langzamerhand vervagen. Bij een plantaardige kleur heeft u dus geen last van extreme uitgroei.

 

Wilt u uw haar niet helemaal kleuren maar u wilt wel net dat ene beetje glans dan kunt u kiezen voor “neutraal”, het kleurloze bestanddeel. Het werkt als een kuur en is dus verzorgend voor uw haar. Uw haar krijgt optisch meer volume, wordt steviger en krijgt een mooie glans.

 Dan nog even een belangrijk punt waar vaak een misverstand van wordt gemaakt
Over plantaardige producten wordt vaak verteld dat wanneer het haar er een keer mee gekleurd is geen andere verfproducten gebruikt kunnen worden, dit is absoluut niet waar. Estilona gebruikt schone producten en bevatten dus ook geen metaalzouten. Wel wordt u aanbevolen er een periode van 7 weken tussen te laten voordat plantaardig gekleurd wordt. Dit omdat plantaardig niet agressief is en het anders de kans niet krijgt de kleur aan te nemen.
Het chemisch kleuren van haren maakt de kwaliteit van het haar altijd slechter en het is ook ongezond.

De natuur biedt veel planten met veel verzorgende eigenschappen. In de loop der jaren hebben de verschillende plantensoorten zich aangepast aan de meest gevariëerde weersomstandigheden. Daardoor hebben de planten een grote verscheidenheid aan verzorgende stoffen ontwikkeld. Hierdoor is er al een uitgebreide reeks aan haarverzorgingsproducten op basis van planten.

De basis van de kleurpoeders is henna.

Bij lichte kleuren de neutrale henna, deze wordt in het voorjaar geoogst en geeft geen kleur af.

Bij de rode en donkere kleuren is het de herfstoogst van de hennaplant die roder, warmer en donkerder maakt.

Bloemen, wortels, schors, hout, vruchten, blaadjes. Van elke plant worden de ‘kleurende’ onderdelen gebruikt. Al eeuwenlang gebruiken mensen planten om hun haar te kleuren. In onze westerse cultuur werd henna niet of nauwelijks gebruikt, maar in bijvoorbeeld Afrika en India was en is het heel gebruikelijk om je haar regelmatig met henna te behandelen. Zelfs de huid wordt ermee beschilderd. In de jaren zestig van de vorige eeuw waaiden deze gebruiken over naar het westen. Sindsdien kunnen ook wij profiteren van de eeuwenoude kennis.

Verschillende kleuren worden met elkaar vermengd, al naar gelang de gewenste kleuren. Zelfs de uiteindelijke kleuren kunnen ook weer gemengd worden.

Het resultaat van de uiteindelijke kleur is afhankelijk van de inwerkingstijd en de eigen haarkleur.

De inwerktijd variëert van 15 tot 45 minuten voor een enkele behandeling. Plantaardig kleuren heeft soms een langere inwerktijd nodig omdat het niet agressief is en dus meer tijd nodig heeft om kleur aan te nemen. De inwerktijd is afhankelijk van uw wenskleur en haardikte/structuur.

Bent u al bekend met de kleuren en weet u hoe de kleuren werken?

Wat is uw wens?

Is het haar chemisch behandeld?

Is er grijs aanwezig?

Nee, het heeft geen volledige dekkracht en nee, we kunnen het haar niet lichter maken. Maar de haarkwaliteit zal aanzienlijk verbeteren en het zal een natuurlijke uitstraling hebben. Natuurlijk zal er een verschil te zien zijn tussen een net opgebrachte plantenkleuring op de aanzet en jarenlang chemisch behandelde lengten. Deze kleuringen moeten opgebouwd worden en na verloop van tijd zal dat verschil steeds minder worden. Als u echt wilt overstappen naar plantaardig kleuren, dan zal dat geen probleem zijn. Estilona neemt altijd genoeg tijd voor uw wens en om te zien wat er voor u mogelijk is met de plantenkleuring. Bij fijn, beschadigd haar wordt er een behandelingsplan opgesteld om uw haarkwaliteit weer te verbeteren.

Na de behandeling zult u zien dat uw haar meer glanst en volume heeft.

Ervaar het zelf… Kies voor een gezond kapsel. Maak nu een afspraak!

De plantaardige kleuren zijn uniek en er zijn slechts een paar salons in Nederland die hiermee werken. Er zijn eindeloze creatieve opties.

 

Ik ben Ilona, geboren in december 1979.

Op mijn veertiende ben ik al in de kapsalon begonnen om in mijn vrije tijd de helpende hand te zijn. In 1996 ben ik begonnen met de kappersopleiding totdat ik al mijn vakdiploma's op zak had. Ook heb ik deelgenomen aan kapperswedstrijden en heb ik in 1998 de tweede plaats behaald met het creëren van een bruidskapsel.

Ik hou veel van het kappersvak, maar zoals veel kapsters kreeg ook ik last van eczeem. Als vakidioot kwam ik in een emotionele achtbaan, hoe moest ik nu verder? Na nog vier jaar met heftige huidproblemen doorwerken moest ik er toch aan geloven. Het kappersvak was voor mij afgelopen, ik moest toch echt stoppen met het door mij zo geliefde vak. Na enkele jaren in andere vakgebieden te hebben gewerkt bleef de uiterlijke verzorging kriebelen. Gelukkig was de eczeem over. 

Daarom heb ik naast het kappersvak ook de opleiding tot imagostyliste gevolgd. Dit maakte voor mij het plaatje compleet. 

Zo ben ik ook op de naam Estilona gekomen, estilo is het Spaanse woord voor styling. Dus Estilona is de verkorte versie van Estilo by Ilona.

1/1

Naast mijn werkzaamheden als natuurkapper én thuiskapper volg ik nog een opleiding in de natuurgeneeskunde. Hierdoor ben ik niet elke zaterdag telefonisch bereikbaar. 

   Klik hier voor niet bereikbare dagen   

 

In de eerste drie jaar van mijn ondernemerschap heb ik een persoonlijke evolutie doorgemaakt. Van vegetariër naar veganist, van mijn interesse in de fashion naar de omslag van een studie veterinaire klassieke homeopathie (welke ik drie jaar gevolgd heb) tot de spagyrische geneeskunde.

Ik hou van mijn vak, maar het werken met chemicaliën heeft mij altijd al tegen gestaan, toch heb ik het voor lief genomen, het hoort er toch bij? Voor mij niet meer, ik ben de plantaardige en biologische weg in geslagen. 

Vervolgens heb ik de stap naar natuurkapper gemaakt en mag ik mij de eerste biokapper van Enschede noemen.  Ik had mij als kapster al afgesplitst van de 'standaard kapsalons' door als thuiskapper bij de mensen aan huis te komen.

Met mijn bedrijf Estilona ben ik een trendy/moderne groene thuiskapper voor dames, heren en kinderen in de regio Enschede. Ik kom bij u thuis voor knippen, modelföhnen, biologische haarkleuring, proefkapsel/bruidskapsel, opsteken en vlechten. Ik kom ook bij mensen die door omstandigheden (verstandelijke en/of lichamelijke beperking) meer aandacht behoeven.

 Met twee personen of meer op één adres? WIN WIN!

Beter voor mijn agenda en voor uw portemonnee.

Het maakt niet uit of u man of vrouw bent, lang of kort haar, volwassen of kind, altijd dezelfde prijs voor een knipbehandeling.

Haarscherp!

Alle producten, zowel de haarverf als de haarverzorging zijn 100% natuurlijk (shampoo, kleuring, stylingsproducten).

 
 

ESTILONA

Pathmossingel 167

7513 CG   Enschede

06  -  55  151  666

Wilt u een nieuwe coupe die goed is voor uw haar, huid en het milieu?

 Estilona werkt met 100% natuurlijke producten.​

Estilona komt graag bij u thuis als u de mogelijkheid biedt om in een rookvrije ruimte te werken. Indien dit niet mogelijk is bent u ook van harte welkom in de salon.

Door het maken van een afspraak gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Voor Duitstaligen, klik hier.

Bel Estilona voor een afspraak.

Telefonisch bereikbaar:

Ma/Vr van 9:00 tot 20:00 uur.

   Klik hier voor niet bereikbare dagen   

Zon- en feestdagen gesloten

De SMS is uitgeschakeld, het heeft daarom ook geen zin om tekstberichten te sturen, deze komen niet over.

Wegens onder andere reistijd ben ik niet altijd in de gelegenheid om de telefoon op te nemen, belt u met een zichtbaar nummer dan zal ik zo spoedig mogelijk terug bellen. Indien u belt met een geheim nummer probeer het dan op een later tijdstip a.u.b. nogmaals.

Vanzelfsprekend bel ik alleen terug als u mij binnen mijn bereikbaarheidstijden belt, zoals hierboven vermeld.

De SMS is uitgeschakeld, het heeft daarom ook geen zin om tekstberichten te sturen, deze komen niet over.

 

Door het maken van een afspraak gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Estilona. 

 • Estilona op Facebook

 TELEFONISCH BEREIKBAAR 

Maandag     09:00 20:00

Dinsdag        09:00 20:00

Woensdag   09:00 20:00

Donderdag  09:00 20:00

Vrijdag           09:00 20:00

Zaterdag               Gesloten

Zondag                  Gesloten

Feestdagen         Gesloten

 ADRES 

Pathmossingel 167

7513 CG  Enschede

Routebeschrijving

 CONTACT OPNEMEN 

thuiskapper, kapper aan huis, natuurkapper, biokapper, kapster, kapsalon, vegan, dames, heren, eco. thuiskapper, thuiskapster, kapper, kapster, kapsalon, aan huis, Twente, Overijssel. Ambulant kapper, ambulante kapster. Kanker., Organix Hair, Botanic Wealth. AVANA

Copyright © 2012 - 2020 Ilona Nijkamp | KvK-nr. 56200196 | All rights reserved | Foto's door Gijs van Ouwerkerk fotografie

Thuiskapper Estilona komt bij u aan huis in Enschede en de direct aan Enschede grenzende omringende plaatsen, dus ook in Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Lonneker, Deurningen, Boekelo, Glanerbrug en Buurse.